Nu kan du deltage på en særlig workshop om impostor-fænomenet, få viden og værktøjer til at komme videre.

Kære besøgende på Potentialefabrikken,

Siden februar 2012 har jeg arbejdet fokuseret med udvikling af potentialet hos de 10% bedst begavede og/eller særligt sensitive. Det er lige forunderligt at se, hver gang en af mine kunder flytter sig mentalt og menneskeligt, udfordrer sig selv, får mere selvtillid, energi og livsglæde. Det gælder både de højt begavede, introverte og særligt sensitive og dem, der har kombinationen. De flytter sig!

For mange begynder udviklingsprocessen med, at de læser nogle af mine blogindlæg på Jyllands-Posten eller www.belastendebegavet.dk/blog og genkender det, jeg skriver om. Nogle bestiller så en intelligenstest og konstaterer – ofte i en moden alder – at de faktisk er blandt de øverste 10% eller ligefrem er højt begavede. Som en af de sidste bemærkede forleden: “Det var ligegodt satans!” Og så begynder brikkerne ellers at falde på plads i deres liv – i forhold til folkeskolen, uddannelse, venskaber, oplevelsen af at være anderledes og diverse erfaringer fra erhvervslivet.

I foråret lancerede jeg en undersøgelse omkring personlig udvikling, da jeg er i gang med at skrive en bog om potentialeudvikling og godt ville have en pejling på, hvordan den skulle være i forhold til teori og praksis, pris og sprog. Samtidig benyttede jeg lejligheden til at finde ud af, hvordan målgruppen foretrækker at arbejde med deres personlige udvikling. Det viste sig, at langt de fleste foretrak individuelle udviklingsforløb. Der var dog en del (17%), der gerne ville udvikle sig sammen med andre, og derfor har jeg her i august og september lanceret to workshops: Trods traumet og Jobsøgning for særligt sensitive.

Jeg har tidligere som Human Resource Manager faciliteret workshops og introduktionskurser, så det var en fornøjelse at gøre igen. Når jeg kalder det workshops og ikke kurser, er det, fordi hovedvægten ligger på konkrete øvelser, som deltagerne selv skal arbejde med enkeltvis eller sammen 2 og 2, mens den teoretiske del fylder mindre (de fleste har alligevel læst mange af mine blogs).

For nylig blev jeg spurgt, om der fandtes en bog på dansk, om impostor syndromet, hvortil jeg lidt kækt svarede “Nej, den har jeg ikke skrevet endnu.” For indtil videre er jeg den dansker, der har skrevet mest om impostor syndromet. Prøv at google emnet. Det er et fænomen, der blev opdaget af to amerikanske forskere – Pauline Clance og Suzanne Imes tilbage i slutningen af 1970’erne. De observerede det primært blandt de kvindelige studerende med præstationsangst, men siden har det vist sig også at ramme succesfulde mænd, der føler, at de har snydt, er kommet for let til tingene eller bare har været heldige. De har generelt svært ved at anerkende og vedkende sig deres egen succes, eller de er bange for, at de ikke kan gentage den. F.eks. har Dustin Hoffman – trods diverse priser og sin succes som skuespiller – altid følt sig som en fiasko. Netop det med at have en oplevelse af at spille skuespil og i virkeligheden være en helt anden, end den, man viser verden, er også typisk for personer ramt af impostor syndromet.

Mange af mine kunder lider i høj grad under syndromet, når de henvender sig første gang, men efterhånden som de får indsigt i sig selv, deres mønstre og får arbejdet med konkrete øvelser i hverdagen, svinder symptomerne ind, mens de får mere selvtillid og bedre selvværd. Fakta og selvindsigt er faktisk det bedste middel til bekæmpelse af fænomenet. På baggrund af min praktiske erfaring på området, vil jeg derfor lancere en workshop netop med det fokus – første gang den 29. oktober.

Du kan teste dig selv her på siden på dansk eller her på engelsk.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig og booke et kvarters gratis prøvesamtale.

Jeg glæder mig til at høre fra dig og møde dig.

Bedste hilsner

Ann C. Schødt

 

Share This