Undersøgelse om backstabbing på arbejdspladser

Efterhånden har jeg hørt en del historier fra mine klienter, hvor kolleger havde løjet om, bagtalt og på andre måder miskrediteret dem over for andre kolleger og chefen. Derfor besluttede jeg at undersøge det nærmere.

Undersøgelsen består af 10 spørgsmål og tager i gennemsnit 9-12 minutter at gennemføre.

Da jeg ønsker at undersøge, om der er en sammenhæng mellem at være begavet og blive udsat for backstabbing, er det en forudsætning for deltagelse i undersøgelsen, at du på forhånd kender din IQ. Hvis du ikke gør det, kan du nemt og gratis teste den her: IQ-test
Testen er ret valid.

Du bevarer fuld anonymitet!

Resultatet af undersøgelsen vil blive bragt som indlæg her på bloggen.

Hvis du på nogen måde har oplevet at blive bagtalt, løjet om, frosset ude, mobbet eller lignende på arbejdspladsen, vil jeg derfor opfordre dig til at dele din historie her. Uanset din IQ.

DELTAG I UNDERSØGELSEN

På forhånd tak for dit bidrag!

 

Første resultater tyder på, at kvinder er værst

Med de nuværende 20 besvarelser, er det for tidligt at konkludere noget om sammenhængen mellem intelligens og backstabbing. P.t. er 65 % af respondenterne højtbegavede, 30 % velbegavede og 5 % normaltbegavede.

Derfor efterlyses flere besvarelser fra normaltbegavede, der har oplevet det.

Til gengæld er der på nuværende tidspunkt en tydelig indikation af, at kvinder er værst til at bagtale og falde kolleger i ryggen – hele 80 % af de bagtalende kolleger var kvinder. Blandt de 45 % kvindelige chefer, var der desuden enkelte som viderebragte bagtalelser eller selv stod for dem.

Bagstabbing og bagtalelser går tilsyneladende mest ud over kvinder, idet de udgør 75 % af respondenterne. Højtbegavede mænd står dog også for tur.

 

Share This