Impostor-testen

Impostor-fænomenet (eller impostor-syndromet) er en slags professionelt mindreværdskompleks, der især rammer de mest kompetente, introverte og/eller begavede, som alligevel kan få præstationsangst og være bange for at blive bedømt, fordi de har høje forventninger til sig selv, men lav eller svingende selvtillid.

I praksis betyder det, at den dygtige, kompetente, intelligente person andre ser, ikke stemmer overens med personens egen selvopfattelse. Derfor kan mange impostor-ramte have en oplevelse af at bluffe (=impostor) og spille skuespil, så de går bare og venter på, at nogen skal gennemskue og afsløre dem!

Og så har de generelt svært ved at tage imod ros og anerkendelse, fordi de undervurderer sig selv og overvurderer andre.

 

Er du ramt af impostor-fænomenet?

Prøv selv Impostor-testen

 

Ny bog: Impostor-komplekset – slip dit faglige mindreværd

Det er den første bog på dansk om impostor-fænomenet, skrevet af Ann C. Schødt og Rebekka Knudsen.

Med bogen får du:

  • Øget viden – om forskningen og baggrunden for impostor-fænomenet
  • Stor selvindsigt – hvorfor lige netop du er ramt af det
  • Rebekkas historie om at være impostor-ramt – som du kan spejle dig i
  • En enkel trin-for-trin-guide og øvelser – så du selv kan arbejde dig ud af impostor-tankerne

Læs Boganmeldelse – 5 af 6 stjerner!

Bestil bogen Impostor-komplekset

 

Læs mere om impostor-fænomenet – gratis

Du kan læse mere om impostor-fænomenet her:

Her på Potentialefabrikken.dk – for de erhvervsaktive, der gerne vil bruge deres potentiale bedre: Blogs om impostor-fænomenet

Eller på Belastendebegavet.dk – for de 10 % bedst begavede og/eller særligt sensitive: Blogs om impostor-fænomenet

Lydbog om impostor-fænomenet: Libello om impostor-fænomenet

Læs også: 10 tegn på, at du er ramt af impostor-fænomenet

 

Vil du have hjælp til at slippe af med impostor-tankerne?

Du kan også abonnere på det særlige nyhedsbrev om impostor-fænomenet. Så får du en kort serie mails med mere viden om emnet og tips til, hvad du selv kan gøre ved det. Det er gratis og uforpligtende at abonnere på nyhedsbrevet.
Du kan skrive dig op til nyhedsbrevet via den violette formular her på siden.

Hvis du ikke oplever, at tipsene virker, kan du have brug for hjælp. Gennem 1. konsultation kan du få selvindsigt og forståelse for, hvor netop du kæmper med impostor-komplekset. Med en Mental U-vending, får du støtte til – en for en – at skifte dine negative impostor-tanker ud, men nogle positive og støttende tanker.

Hvis du har scoret 90 eller mere i impostor-testen, kan det kræve en større indsats at slippe af med impostor-oplevelserne, fordi impostor-komplekset er en del af din personlighed. Her anbefales det effektive udviklingsforløb for impostor-ramte, hvor du får støtte til at minimere det – både på jobbet og i privatlivet.
Som abonnent får du 500 kr. i rabat på opstartspakken.

 

Vil du booke et foredrag om impostor-fænomenet?

Du er langt fra den eneste, der er ramt af impostor-tanker og -følelser, men begrebet er endnu ikke så kendt i Danmark og forveksles også med perfektionisme.

Hvis du er med i en forening, et netværk eller en fagforening, kan I hyre Ann C. Schødt til at komme og holde et foredrag for jer.

Læs mere om foredraget og Slip af med impostor-komplekset

 

Vil du bare have en snak om impostor-fænomenet?

Så kan du booke en gratis prøvesamtale per telefon med Ann C. Schødt, der er dansk ekspert på impostor-fænomenet. Det tager 15-30 minutter, og hun har telefontid på hverdage mellem 8.30-18.00.

Du kan kontakte Ann C. på mail Annc@potential-factory.com, mobil nr. 23 93 48 41 og via kontaktformularen.

Share This