Impostor-testen

Prøv impostor-testen

Impostor-fænomenet eller impostor-syndromet er en slags professionelt mindreværdskompleks, der især rammer de mest kompetente, introverte og/eller begavede, som alligevel kan få præstationsangst og være bange for at blive bedømt, fordi de har høje forventninger til sig selv, men lav eller svingende selvtillid.

I praksis betyder det, at den dygtige, kompetente, intelligente person andre ser, ikke stemmer overens personens egen selvopfattelse. Derfor kan mange impostor-ramte have en oplevelse af at bluffe (=impostor) og spille skuespil, så de går bare og venter på, at nogen skal gennemskue og afsløre dem!

Og så har de generelt svært ved at tage imod ros og anerkendelse, fordi de undervurderer sig selv og overvurderer andre.

Er du ramt af impostor-fænomenet?

Læs også: 10 tegn på, at du er ramt af impostor-fænomenet

Prøv selv Impostor-testen

 

Hør mere om impostor-fænomenet

Radio24syv, Veranda, fra 04.40-16.40 (link til programmet)

 

Vil du vide mere om impostor-fænomenet?

Du kan læse mere om impostor-fænomenet her:

Her på Potentialefabrikken.dk – for de erhvervsaktive, der gerne vil bruge deres potentiale bedre: Blogs om impostor-fænomenet

Eller på Belastendebegavet.dk – for de 10 % bedst begavede og/eller særligt sensitive: Blogs om impostor-fænomenet

 

Vil du have hjælp til at slippe af med impostor-tankerne?

Du kan også abonnere på det særlige nyhedsbrev om impostor-fænomenet. Så får du en kort serie mails med mere viden om emnet og tips til, hvad du kan gøre ved det. Det er gratis og uforpligtende at abonnere på nyhedsbrevet.

Som abonnent får du rabat på konsultationer – eksempelvis den Mentale U-vending, der hjælper dig af med dine negative impostor-tanker. Ved konsultationer på over 1½ time, får du en halv time gratis. Ved kortere konsultationer får du 10 % rabat.

Hvis du har scoret 90 eller mere i impostor-testen, kan det kræve en større indsats at slippe af med impostor-oplevelserne, fordi impostor-komplekset er blevet en del af din personlighed. Her anbefales det effektive udviklingsforløb for impostor-ramte, hvor du får støtte til at minimere det – både på jobbet og i privatlivet.
Som abonnent får du 500 kr. i rabat på opstartspakken.

Du kan skrive dig op til nyhedsbrevet via den violette formular her på siden.

 

Vil du booke et foredrag om impostor-fænomenet?

Du er langt fra den eneste, der er ramt af impostor-tanker og -følelser, men begrebet er endnu ikke så kendt i Danmark og forveksles også med perfektionisme.

Hvis du er med i en forening, et netværk eller en fagforening, kan I hyre Ann C. Schødt til at komme og holde et foredrag for jer.

Læs mere om foredraget og Slip af med impostor-komplekset

 

Vil du bare have en snak om impostor-fænomenet?

Så kan du booke en gratis prøvesamtale per telefon med Ann C. Schødt, der er dansk ekspert på impostor-fænomenet. Det tager 15-30 minutter, og hun har telefontid på hverdage mellem 8.30-18.00.

Du kan kontakte Ann C. på mail Annc@potential-factory.com, mobil nr. 23 93 48 41 og via kontaktformularen.

Share This