Hvis du tit keder dig og længe har savnet udfordringer på jobbet, og du har talt med din chef om at få andre opgaver, så kan det faktisk være en god idé at sige op. Som funktionær kan du altid opsige dit job med forlænget varsel, så både du og virksomheden har tid til at finde en anden løsning.

Der er mange, der overvejer at sige jobbet op, men aldrig får det gjort. Af flere forskellige grunde. Fordi de er bange for, at de aldrig finder et andet job. Eller fordi de ikke ved, at de f.eks. kan sige op med 3 eller 6 måneders varsel, så de har god tid til at finde noget andet.

 

Er du ramt af boreout?

Hvis du er ramt af boreout, kan det være udmattende for dig at gå på arbejde. I starten er det ikke så slemt, men jo længere tid der går med de samme kedelige, trivielle opgaver og manglende udfordringer, desto mere vil det dræne dig for energi at gå på arbejde. Så du slet ikke orker at søge et andet job eller ikke brænder igennem til jobsamtalen, hvis du er så heldig at blive inviteret. I værste fald risikerer du at blive udbrændt. Boreout kan blive en negativ spiral, der kan være svær at vende.

Prøv selv Boreout-testen

Du kan også læse mere om boreout her:

 

Sådan træffer du beslutningen

Når du går og overvejer at sige op, bruger du en masse mental energi på at spekulere og bekymre dig. Beslutningen kan virke svær og konsekvenserne uoverskuelige. Så din frygt forhindrer dig i at få truffet beslutningen.

Her er en metode til at få truffet den vigtige beslutning. Du skal bare bruge 2-4 stykker papir til at notere alle dine tanker på – for når de er nede på papiret, er de også ude af dit hoved.

1. Hvad er det værste, der kan ske, når du siger op?

2. Hvad er det bedste, der kan ske, når du siger op?

3. Hvad er det næstværste, der kan ske?

4. Hvad er det næstbedste, der kan ske?

Brug en side til hvert spørgsmål og tøm hovedet for alle dine tanker. Hvilke muligheder og risici er der? Hvilke konsekvenser kan beslutningen have økonomisk, fagligt, personligt, professionelt og følelsesmæssigt? Hvordan vil det påvirke din arbejdsglæde, dit humør og din livskvalitet?

God arbejdslyst!

 

Hvad kan du også gøre?

Det bedste og mest nærliggende er selvfølgelig at tale med din chef og bede om at få nogle andre og mere udfordrende opgaver. Men hvis du allerede har gjort det, eller din chef slet ikke er indstillet på at ændre på dit jobindhold, så kan du med fordel sætte en tidsfrist for, hvor længe du vil blive i jobbet, hvis det ikke bliver markant bedre. At sætte en tidsfrist for dig selv eller beslutte dig for at sige op inden en bestemt dato kan i sig selv være en kæmpe lettelse. Fordi du så har noget at se frem til og sigte imod. I stedet for at dine tanker går i ring og det bliver mere håbløst og drænende for hver dag. En dato kan være dit pejlemærke og lys forude.

Du kan også vælge at deltage på en workshop, så du kan genfinde gejsten eller blive mere afklaret omkring, hvad der er det ideelle job for dig.

Eller du kan booke tid til en individuel jobkonsultation via konktaktformularen.

Uanset hvad du vælger, ønsker jeg dig god vind på rejsen!

Bedste hilsner

Ann C. Schødt

Share This

Discover more from Potentialefabrikken

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading