Bliver du nemt distraheret, og har du mere end almindeligt svært ved at bevare fokus?

Så er her 3 tips til dig:

1. Fjern forstyrrelserne
Alt, hvad der forstyrrer dig i at holde dit fokus, skal fjernes. Det kan være mail-boksen, der skal lukkes, telefonen der skal slukkes, sættes på lydløs eller “forstyr ikke”, internet-browseren, Facebook og andre sociale medier kan lukkes eller ligefrem spærres. Der findes særlige programmer, du kan downloade, så du kun har adgang til internettet få timer om dagen i bestemte tidsrum.

Hvis du er din egen værste forstyrrelse, så må du sørge for at flytte dig selv hen, hvor der er mindst muligt til at aflede din opmærksomhed. Et ene-kontor eller mødelokale eller ligefrem en uges refugie-ophold kan gøre en kæmpe forskel.

2. Gør kun én ting ad gangen
– og gør den så færdig, som du overhovedet kan, før du går i gang med den næste ting. Det lyder måske indlysende og nemt, men for nogle af os, er det utroligt svært ikke at zappe fra det ene til det andet og hele tiden skifte mellem opgaverne, svare på en mail, tjekke telefonen, eller følge en spontan trang til lige at…hvad som helst!

Så hold dit fokus på én opgave ad gangen. Sigt efter at nå ét mål ad gangen. Fuldfør ét projekt, før du kaster dig ud i det næste.

3. Led dig selv!
Retning: Find ud af, hvad du vil med dig selv, dit job, din karriere og dit liv i det hele taget. Sæt dig et realistisk og udfordrende mål, og gør dig klart, hvad det kræver af dig at nå det.
Læs f.eks. Ved du egentlig, hvad DU vil?

Tidsstyring: Planlæg din tid, så du sikrer dig tid til at løse de vigtigste opgaver eller tage de vigtigste møder, når du er mest oplagt (formiddag, eftermiddag eller aften?). Planlæg KUN HALVDELEN af din tid, for der kommer altid noget ind fra højre, og især tidsoptimister kan have tendens til at undervurdere, hvor lang tid ting tager, og overvurdere, hvor meget de kan nå at gøre. Vær realistisk!

Belønning: Beløn dig selv med hyggelige, sjove ting eller rare pauser, når du har gjort det, du havde sat dig for. Gå en lille tur, tag en kop kaffe, læs lidt nyhedsbreve eller hvad du lige har lyst til. Belønningen skal helst være nogenlunde proportionel med din indsats, så når du har præsteret en ekstra imponerende indsats, skal din belønning også kunne ses, mærkes og huskes forholdsmæssigt. 🙂

Hvis du forsøger, men ikke lykkes med at bevare fokus og har behov for at forstå, hvorfor det er så svært for dig, så kan du læse nogle mulige forklaringer her:
Hvorfor har du så svært ved at holde fokus?

Eller måske har du brug for selvindsigt, værktøjer og tæt opfølgning i forandringsprocessen og din personlige udvikling? Så kan et struktureret udviklingsforløb være løsningen. Potentialefabrikken tilbyder særlige forløb for specialister, mellemledere og direktører.

God arbejdslyst!

Share This

Discover more from Potentialefabrikken

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading