Udviklingsforløb – der ændrer dine vaner

At Rom ikke blev bygget på én dag, er en gammel kliché, men også et faktum, der gælder for personlig udvikling.

Hvis du det meste af dit liv har været hende, der tog hensyn til alle de andre, eller ham, som tog ansvaret for alt og alle, så er det blevet et grundlæggende mønster hos dig, som kan være svært at ændre. Men det er ikke umuligt.

At ændre dit grundmønster og dine indgroede vaner kræver:

1. Bevidsthed: At du bliver bevidst om, hvornår du handler eller reagerer på en bestemt måde

2. Refleksion: At du standser op og iagttager dig selv, når du reagerer og handler på rygraden – så du kan vælge at gøre noget andet

3. Handling: At du også i praksis øver dig i at gøre noget andet end det, du er mest tilbøjelig til at gøre

4. Vedholdenhed: At du holder dig på sporet i tilstrækkeligt lang tid til at bryde dit mønster og skabe en ny, god vane.

De 4 trin til forandringer og personlig udvikling

1. Bevidstheden

om dig selv, dit grundmønster og dine vaner kan du få på mange måder. Nogle læser selvhjælpsbøger, andre tager kurser eller går til psykolog/terapeut – og kommer et stykke vej. Bevidstheden, selvindsigten og -forståelsen er altid første skridt på udviklingsrejsen. Desværre er det ikke altid, at bevidstheden følges op med refleksion og handling, så der er en risiko for, at du ryger tilbage til rutinen efter et par dage (eller for nogen: få timer).

2. Refleksionen

er næste trin i processen til at ændre dit mønster, nemlig der hvor du giver dig selv tid til at overveje, hvad du vil gøre og bevidst vælger dine handlinger. Jo længere en tænkepause, du kan give dig selv imellem reaktion og handling, desto større er sandsynligheden for, at din handling bliver i overensstemmelse med dit ønske om forandring.

3. Handlingen

er til gengæld det vigtigste skridt – uden handling kan du være nok så bevidst og reflektere hovedet helt op i skyerne, uden at der sker noget som helst. Allermindst forandringer af din situation. Tværtimod kan bevidsthed uden handling udvikle sig til en kulsort samvittighed, der ikke gavner nogen. Til gengæld skal du vide, at jo flere gange du udfordrer dig selv og bryder dit handlingsmønster, desto mere selvtillid vil du få. Altså tillid til, at du faktisk kan ændre dig og dine vaner.

4. Vedholdenheden

er forskellen på dem, der altid er på slankekur og dem, som faktisk taber sig og bevarer et vægttab. Eller dem, der har planer om at begynde at løbe og kun får løbet et par gange, og dem, der formår at løbe flere gange om ugen året rundt uanset vejret. Selvom du så er blandt de første, skal du ikke fortvivle, for det tager typisk 3-4 uger at bryde et mønster og etablere en ny, god vane. Det skal bare være tilstrækkeligt vigtigt for dig, og så skal du holde ved, indtil det lykkes. Her har mange glæde af at forpligte sig over for andre eller få en personlig træner, der følger, støtter og opmuntrer dem hele vejen.

Det er nøglen til mine kunders succes med at skabe forandringer i deres liv.
Du kan også gøre det!
Ligesom de over 200 andre, der har været i udviklingsforløb hos Potentialefabrikken siden 2012.

 

1-til-1 personlig udvikling

Udviklingsforløb – struktureret forløb for privatpersoner med fokus på din personlige udvikling og/eller karriere
For direktører og ejerledere – der er ramt af impostor fænomenet (også kaldet impostor syndrome)
For specialister – med fokus på kommunikation & samarbejde

Share This

Discover more from Potentialefabrikken

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading