Til frustrerede ledere med dygtige medarbejdere

Kære leder,

Vi har ikke mødt hinanden endnu, og jeg har heller ikke mødt dine medarbejdere. Alligevel er der nogle af dem, som jeg ved rigtigt meget om, og det er sandsynligvis netop de medarbejdere, der får dig til at undres mest. Fordi de slet ikke bruger deres potentiale, ikke byder ind med idéer, ikke tager initiativ eller ansvar, selvom du ved, at de kan meget mere, og du tit har opfordret dem til at komme mere på banen.

Du tænker frustreret:

Hvorfor siger hun ikke noget på afdelingsmøderne – kommer mere på banen med sin viden og sine kompetencer?
Hvorfor går han ikke bare i gang med arbejdet i stedet for at fare omkring, surfe på nettet eller have travlt med private arrangementer?
Hvorfor bruger de ikke deres evner bedre og deres tid mere effektivt?

Du ved, at de er dygtige, intelligente og på flere måder ligger over gennemsnittet. Men det er bare ikke at se på deres præstationer, der enten er meget svingende – fra exceptionelle til under middel – eller meget grundige og lidt for meget ned i detaljerne, så tiden løber fra dem.

Du har forsøgt…

Du ville tit ønske, at du kunne tale med dem om det, få dem til at ændre deres adfærd og træde noget mere på speederen. Komme ud ad bane 1 og komme i mål noget før.

Du har sikkert forsøgt at tage det op med dem. At udfordre dem og skubbe lidt til dem. Være ærlig omkring dine ønsker og forventninger til dem. Sætte ambitiøse mål. Du har sandsynligvis også konstateret, at det virker meget godt – i cirka en uge! Så er alt tilbage ved det gamle. Og det ærgrer dig grænseløst.

Den godt nyhed…

Her er den gode nyhed: Jeg ved præcist, hvad der forhindrer dem i at bringe deres potentiale i spil og præstere noget mere.

Fordi:

Præstationer = Potentiale minus forhindringer

Jeg kan hjælpe dem med at fjerne deres indre forhindringer og dig med at fjerne de ydre begrænsninger, uanset om det er organisatorisk, strukturelt, ledelsesmæssigt og/eller på opgaveniveau. Fordi jeg har specialiseret mig i at forstå, identificere og udvikle potentialet hos de 10% bedst begavede, støtte dem i at ændre deres handlingsmønstre og udfordre sig selv, og fordi jeg i mange år har arbejdet som HR Manager og sparringspartner for ledere som dig. Gennem tests og individuelle udviklingsforløb, workshops, foredrag og konkrete øvelser, som giver øget selvindsigt og dermed skaber basis for at ændre adfærden.

Og den dårlige nyhed…

Den dårlige nyhed er, at forhindringerne ofte er en væsentlig del af deres personlighed og adfærdsmønstre, så det er ikke noget, man lige kan klare med et par samtaler med en coach eller et kursus. Jo ældre de er, desto sværere kan det være. Der er ikke noget quick-fix. Men det er aldrig umuligt.

4 trin til personlig udvikling:

  1. Bevidsthed & selvindsigt – typisk via en grundig personligheds- og intelligenstest
  2. Refleksion & valg – erkendelser, læring og beslutninger
  3. Handling – gennem konkrete øvelser, værktøjer, udfordringer og ændre adfærd i hverdagen
  4. Vedholdenhed – støttet træning af nye handlingsmønstre og gode arbejdsvaner.

Jeg ved nemlig også, at de rigtigt gerne vil! Faktisk er der ikke noget, de hellere vil, end at holde op med alle overspringshandlingerne og i stedet være mere effektive. Nå deres personlige og faglige mål. Hvis bare de kunne! Ofte går de rundt med en konstant dårlig samvittighed over det, de ikke får gjort, og en knugende bevidsthed om, at de kan meget mere. Hvis bare de turde!

Her kan du læse, hvad de fik ud af udviklingsforløbet.

Du er også meget velkommen til at booke et gratis og uforpligtende møde over Skype. Skriv til Annc@potentialefabrikken.dk eller ring på 23 93 48 41.

Jeg ser frem til at møde dig og høre mere om dine udfordringer og medarbejdere.

Bedste hilsner

Ann C. Schødt

Share This

Discover more from Potentialefabrikken

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading